Stano: EU će uvesti sankcije organizatorima ilegalnih referenduma

Izvor: Beta, 27.Sep.2022, 14:51

Stano: EU će uvesti sankcije organizatorima ilegalnih referenduma

EU smatra da su referendumi o pripajanju Rusiji organizovani u ukrajinskim oblastima "ilegalni" i sve osobe koje su učestvovale u njihovoj organizaciji će biti kažnjene, rekao je danas portparol šefa evropske diplomatije Žozepa Borela."Snosiće posledice sve osobe koje su učestvovale u organizaciji tih ilegalnih referenduma i koje su ih podržale", rekao je Borelov portparol Peter Stano na redovnoj dnevnoj konferenciji za novinare u Briselu.Evropska unija priprema nove ekonomske i pojedinačne sankcije Rusiji i na spisak će biti stavljene osobe koje su jasno uključene u te referendume, rekao je danas jedan od Borelovih saradnika Lik Pjer Devinj (Luc Pierre Devigne) u obraćanju u Evropskom parlamentu."Svaka podrška tim ilegalnim referendumima je ilegalna. Sve zavisi od uključenosti u tu podršku", rekao je Stano i dodao da će države članice EU utvrditi da li su aktivnosti tih osoba podložne sankcijama i da li ima razloga da im se uvedu sankcije.Za uvodjenje novih sankcija potrebna je jednoglasna odluka evropske dvadesetsedmorice.EU je već uvela šest rundi sankcija Moskvi, medju kojima je i prekid kupovine uglja i nafte. Ona je stavila i više od hiljadu Rusa, medju kojima i predsednika Vladimira Putina i brojne oligarhe, na crnu listu osoba kojima je zabranjen ulazak u Uniju.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

EU planira sankcije organizatorima ilegalnih referenduma u Ukrajini

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 27.Sep.2022

Europska unija (EU) planira slijediti primjer Ujedinjenog Kraljevstva i drugih te nametnuti sankcije organizatorima "ilegalnih, nelegitimnih referenduma", koji se provode u četiri ukrajinske regije koje su djelomično pod kontrolom Moskve. "Bit će posljedica za sve ljude koji sudjeluju u nezakonitim,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.