Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Jan.2015, 19:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štanmajer i Holmand: Podška reformama u BiH

Nemački i britanski šef diplomatije Frank Valter Štajnmajer i Filip Hamond izjavili su danas da je ohrabrujuće što je Predsedništvo BiH saglasno da se krene brže u sprovođenje reformi u BiH i potvrdili spremnost EU da podrži potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju BiH.

U razgovoru sa britanskim i nemačkim diplomatama, predsedavajući Predsedništva BiH Mladen Ivanić i članovi Predsedništva BiH Dragan Čović i Bakir Izetbegović istakli su značaj današnje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << posete kojom se potvrđuje dalji interes EU za BiH i podrška u sprovođenju svih reformi definisanih u novom pristupu Evropske unije prema BiH.

Potvrđeno je da je Predlog zajedničke izjave o prihvatanju zaključaka Saveta za spoljne poslove EU, koji je usaglasilo Predsedništvo BiH, dobra osnova za preduzimanje neophodnih reformi u okviru procesa pristupanja BiH Evropskoj uniji.

Pozdravljen je novi pristup EU sa fokusom na socijalno-ekonomskim reformama, koje su izraz neposredne potrebe naroda i građana u BiH, a koje bi rezultirale snažnijim ekonomskim rastom i zapošljavanjem, jačanjem vladavine prava, borbom protiv kriminala i korupcije, te reformom i jačanjem javne administracije.

Na današnjem sastanku bilo je reči i o toku konstituisanja vlasti u BiH, jer će program reformi iz novog pristupa EU biti ključni element programa rada novoformiranih vlada na svim nivoima, saopšteno je iz Predsedništva BiH.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.