Šta nam je doneo World Wide Web

Izvor: Megafon.co, 18.Jul.2019, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta nam je doneo World Wide Web

World Wide Web – kakve promene je doneo i koliko je značajan njegov nastanak? O ovoj temi razgovaraće se na novom akademskom predavanju koje će biti održano 23. jula od 17:30 sati, u  EU info kutku u Nišu – Voždova br.5.
Foto – EU info kutak

“Malo je ljudi koji danas mogu da zamisle samo jedan dan bez sajtova i društvenih mreža. Međutim, ne tako davno internet uopšte nije ličio na ono što danas koristimo. Potraga za elementarnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Megafon.co << česticama, tj. “lov” na najsitnije delove materije i sveta koji nas okružuje i mnogo (izgubljenih) podataka koje je trebalo organizovati i povezati doveli su do nastanka World Wide Web-a. Sve to se dogodilo pre 30 godina u CERN-u, na istom mestu gde je otkrivena i tzv. Higsova (božija) čestica”, objašnjavaju organizatori.
Zainteresovani će na predavanju moći da saznaju na koji način se razvijao internet, kako je nastao WWW i kako funkcioniše sistem bez kojeg danas gotovo da ne bismo mogli da zamislimo život i svakodnevne aktivnosti.
Prisustvo predavanju je besplatno. Iz organizacionih razloga i zbog ograničenog broja mesta, potrebno je potvrditi dolazak, najkasnije do 22. jula u 19 sati. To možete uraditi slanjem mejla na officenis@euinfo.rs ili pozivom na 018/254-461.
World Wide Web – predavač Predavač će biti Milan Milošević, docent Departmana za fiziku Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu, osnivač i urednik sajta Svet nauke.
Akademska predavanja EU info kutak u Nišu organizuje u saradnji sa Univerzitetskom bibliotekom “Nikola Tesla” . Ideja je da se značajne teme “izmeste” iz akademskih krugova i približe građanima.
 

Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Megafon.co...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Megafon.co. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Megafon.co. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.