Šta Kolinda kaže o slučaju ministarke bez dozvole

Izvor: B92, 10.Mar.2019, 14:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta Kolinda kaže o slučaju ministarke bez dozvole

Zagreb -- Ministarka regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, koja je upravljajući vozilom bez važeće dozvole, udarila u devojčicu, nije podnela ostavku.

Taj slučaj za predsednicu Kolindu Grabar Kitarović predstavlja pitanje "moralne i etičke" odgovornosti jedne zvaničnice i građanke.

Ministarka regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac nije imala važeću vozačku dozvalu u trenutku kada je automobilom naletela na 10-godišnju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << devojčicu, koja je u nesreći zadobila teže povrede, podseća Hina.

Iz hrvatske vlade poručili su da ministarka Žalac nije podnela ostavku, niti se u Vladi o tome razgovaralo. "Reč je o nesreći kakva se svakome može dogoditi", poručili su iz vlade i potvrdili da je premijer Andrej Plenković s njom razgovarao telefonom.

Ministarka je nakon posete devojčici u osječkoj bolnici izrazila žaljenje zbog nesreće i izvinila se javnosti jer je propustila da produži vozačku dozvolu.

Devojčica je u subotu po podne uspešno operisana i, rečeno je u osječkoj bolnici, ne bi trebalo da ima posledica.

Nakon nesreće u hrvatskoj javnosti se pokrenula rasprava o tome da li ministarka treba da podnese ostavku.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Grabar Kitarović: Slučaj "Žalac" pitanje moralne i etičke odgovornosti

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Mar.2019

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović smatra da slučaj hrvatske ministarke Gabrijele Žalac, koja je, upravljajući vozilom bez važeće dozvole udarila djevojčicu, predstavlja pitanje moralne i etičke odgovornosti jednog zvaničnika i građanina.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.