Srljamo, Britanija će završiti kao kolonija EU

Izvor: B92, 09.Jul.2018, 19:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srljamo, Britanija će završiti kao kolonija EU"

London -- Bivši britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson upozorio je da će "Britanija završiti kao kolonija Evropske unije".

On je to upozorio nakon što je vlada objavila planove o bliskim trgovinskim odnosima s tim blokom i nakon što istupi iz njega iduće godine.

"Zaista srljamo ka statusu kolonije - i mnogi će se boriti za ekonomsku ili političku korist tog posebnog aranžmana", naveo je Džonson u svom saopštenju o ostavci, u koji je imao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uvid politički vebsajt "Gvido Foks".

Džonson je podneo ostavku zbog plana premijerke Tereze Mej o Bregzitu, koji podrazumeva da Britanija ostane prilagođena propisima EU o fabričkim proizvodima, navodi Rojters.

Inače, on je treći član vlade koji je u poslednja 24 sata podneo ostavku i odlučio da napusti vladu, umesto da podrži plan premijerke o Bregzitu, piše "Gardijan".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džonson: Britanija će završiti kao kolonija EU

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 09.Jul.2018

Bivši britanski ministar inostranih poslova Boris Džonson upozorio je u ponedeljak da će njegova zemlja završiti kao “kolonija” Evropske unije nakon što je Vlada u Londonu objavila plan o bliskim trgovinskim odnosima za evropskim blokom nakon izlaska iz njega, što je predviđeno za 29. mart...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.