Srbiji ne preti bosanski scenario

Izvor: B92, 11.Feb.2014, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiji ne preti bosanski scenario

Beograd -- Pošto su pregovori Srbije i EU tek počeli, mislim da izbori neće imati jak uticaj na nastavak tog procesa, ocenjuje austrijski političar Hanes Svoboda.

Svoboda, koji je predsednik frakcije socijalista i demokrata u Evropskom parlamentu, rekao je za Danas da je uslov za to da nova vlada bude stabilna.

Kada je reč o odnosu Beograda i Prištine i procesu evrointegracija, Svoboda ističe >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da Srbija treba da prizna da postoji država Kosovo i da će se ta država Kosovo priključiti EU.

„Da li će to biti de jure ili de fakto priznanje nezavisnosti, o tome treba raspravljati. Ali mislim da je sada važnije da se dijalog Beograda i Prištine nastavi“, objašnjava Svoboda.

Povodom protesta u Bosni i Hercegovini, on kaže da ti događaji bi trebalo sve da nas podsete koliko je važno imati jasnu perspektivu budućnosti i sprovoditi reforme, kao i otvarati nova radna mesta.

"U nedostatku posla, posebno u Federaciji, ljudi su shvatili da nema budućnosti ako političari nešto ne promene. U Srbiji većina stranaka želi da zemlja postane deo Unije i upravo to sprečava da se desi nešto slično kao ovo što se dešava u Bosni", rekao je Svoboda.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.