Srbiji 189 miliona evra iz EU fondova za 2014.

Izvor: EurActiv Srbija, 17.Mar.2015, 16:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbiji 189 miliona evra iz EU fondova za 2014.

Od 2000. godine Srbija je od EU dobila tri milijarde evra pomoći za reforme i razvoj društva, od energetike do pomoći ugroženima i zbrinjavanja izbeglica. Najuspešnijih 60 projekata predstavljeno je na Sajmu projekata EU, prvom dogadjaju te vrste u Srbiji. To je bila i prilika da se najavi da će u novom paketu pomoći IPA 2014 čije korišćenje počinje ove godine Srbija dobiti 189 miliona evra, kao i da će od 2016. šansu da dobiju finansijsku podršku EU dobiti i srpski poljoprivrednici. >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << Šef Delegacije EU Majkl Devenport tom prilikom je rekao da se 25. marta završava prva faza pristupnih pregovora Srbije - skrining, odnosno pregled uskladjenosti Srbije sa zakonima i standardima EU.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

EU najveći donator za projekte u Srbiji

Izvor: RTS, 18.Mar.2015, 01:01

U Beogradu je otvoren prvi Sajam projekata koje je Evropska unija finansirala u Srbiji u poslednjih 13 godina. Kao najveći donator, Evropska unija je od 2000. do danas uložila oko tri milijarde evra bespovratne pomoći Srbiji. Na Sajmu je predstavljen i novi paket pomoći u okviru IPA 2014. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.