Srbije ne može u EU pre 2020!

Izvor: TvojPortal.com, 25.Jul.2011, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbije ne može u EU pre 2020!

/vesti online/ aSve češće se čuje da Srbija pod idealnim uslovima, ako nastavi ovim tempom i bez novih prepreka koje bi mogle da budu postavljene, ne može ući u EU pre 2020. Ako i dobijemo status kandidata na jesen, pa čak i datum za početak pregovora, cela procedura ne bi mogla da počne pre sredine sledeće godine.

Srbija čeka status kandidata i datum početka pregovora
 

A onda sledi otvaranje 35 poglavlja i njihovo zatvaranje, potpisivanje pristupnog >> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << ugovora, njegova ratifikacija u zemljama EU.

Po rečima Lasla Varge, predsednika skupštinskog odbora za evropske integracije iskustvo drugih zemalja pokazuje da je cela procedura trajala minimalno 8 godina.
Sami pregovori pet ili šest i ratifikacija ugovora još dve-tri. Srbija će se, međutim, naći pred tri dodatna problema koja ostale zemlje nisu imale.
"Posle okončanja saradnje sa Hagom pokazalo se da je odnos Beograda i Prištine ključni problem i nećemo moći da zatvorimo pregovore ako ovo pitanje ne bude rešeno. Nadam se da rešenje neće podrazumevati prihvatanje nezavisnosti Kosova, ali šta termin "normalizacija i uspostavljanje dobrosusedskih odnosa" konkretno znači, mislim da zasad niko ne zna precizno" , objašnjava Varga.Ostatak vesti pročitajte na linku

euSrbijakandidatura2020datum pregovoraidealni uslovi

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.