Srbija značajno NAPREDOVALA, ali treba još mnogo toga uradi

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Okt.2018, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija značajno NAPREDOVALA, ali treba još mnogo toga uradi

Srbija je značajno napredovala u procesu pridruživanja Evropskoj uniji, izjavio je danas predsedavajući Delegacije Evropskog parlamenta (EP) Eduard Kukan, ali i naglasio da je potrebno učiniti mnogo toga, pre svega, kada je reč o slobodi medija i borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.

Kukan je naveo da je Srbija postigla uspeh u mnogim poljima i da je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << EU vidi kao pozitivnog i konstruktivnog igrača kada je reč o regionalnoj saradnji.

VELIKA POBEDA SRBIJE U Istanbulu skinuli zastavu Kosova na Vučićev zahtev

- Ustanovili smo da Srbija vodi borbu protiv korupcije i organizovnog kriminala, kao i drugih oblika kriminala, ali smatramo da treba još mnogo toga uraditi - rekao je Kukan novinarima u Narodnoj skupštini posle druge radne sesije devetog sastanka POSP EU-Srbija.

Dodao je da se to odnosi i na slobodu medija i pozdravio to što Vlada Srbije radi na izradi nove Medijske strategije, ali je ocenio da taj proceš ''prilično dugo traje''.

- Voleli bismo da vidimo da se dobri i korisni zakoni iz ovoh oblasti primenjuju u praksi - rekao je Kukan.

ALBANSKIM TERORISTIMA ODZVONILO! Glavni tužilac Suda za zločine OVK STIGAO U PRIŠTINU! Sve dolazi na NAPLATU!

Na pitanje novinara koje su glavne zamerke EU kada je reč o poglavljima 23 i 23, Kukan je istakao da se ta poglavlja smatraju najtežim u pristupanju EU i da se otvaraju među prvima jer je potrebno vreme da bi se ispunile sve obaveze.

Podsetio je da je cilj tih poglavlja postizanje nezavisnog sudstva bez političko uticaja i napomenuo da nije dovoljno doneti zakone već da je jednako važna i njihova primena.

- Saglasili smo da je, da bi evropska perspektia bila u potpunosti ostvraena, neophodno intenzivirati reforme koje podrazumevaju angažman sa obe strane - rekao je Orlić.

HAOS U SKUPŠTINI SRBIJE! Šešelj zagrmeo: Ljajić je VOĐA NARKO KARTELA! Poslanici NAPUSTILI sednicu! (VIDEO)

Dodao je da su ekonomske prilike u našoj zemlji ocenjene kao ''više nego uspešne'' budući da, kako kaže, od svih zemalja regiona privlači najviše direktnih investiciija.

Kada je reč o dijalogu Beograda i Prištine zajednički su, kaže, pozdravljeni značajni napori koje je Srbija uložila.

- Pozvali smo da se ne toleriše izostanak odgovornosti i da se realizuje sve što je dogovoreno u Briselu i da se hitno formira Zajednica srpskih opština - kazao je Orlić.

On je poručio da će Srbija nastaviti da sprovodi reforme na putu ka EU i da će novi rezultati biti razmatrani na desetoj sesiji dve delegacije parlamentaraca u martu sledece godine u Strazburu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.