Srbija želi Evropsko prvenstvo u fudbalu 2020.

Izvor: Politika, 19.Sep.2012, 23:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija želi Evropsko prvenstvo u fudbalu 2020.

„Na predlog predsednika Uefe Platinija 13 evropskih gradova bi zajedno organizovali šampionat”, kaže generalni sekretar FSS Zoran Laković. – Uključile bi se i Hrvatska, Slovenija, BiH…

Nedavno je predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platii predložio novi model organizovanja evropskog prvenstva u fudbalu po kome bi 2020. godine 13 zemalja zajedničkim snagama organizovale šampionat. Prekjuče je u Budvi, uz prisustvo visokih čelnika Uefe, organizovan >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << dvodnevni okrugli sto uz prisustvo čelika svih fudbalskih saveza iz regiona. Našu tročlanu delegaciju predvodio je predsednik FSS Tomislav Karadžić a činili su je još i generalni sekretar Zoran Laković i član Izvršnog odbora Ivan Ćurković.

– Ukoliko bi država najozbiljnije stala iza ovog novog projekta, a to znači da do 2020. godine najpre izgradimo moderan stadion po svim standardima koje nalaže Uefa, uz podršku Ministarstva sporta, sasvim sam siguran da bi Srbija mogla da bude jedan od 13 organizatora – kaže Zoran Laković.

Rukovodstvo FSS bi u nastupajućem periodu pripremilo plan svog dela organizacije šampionata. Ukoliko ova inicijativa prođe, naša zemlja bi tako opet ugostila najbolje reprezentacije Evrope. Prvi put bili smo domaćini šampionata 1976. godine.

– Ovaj predlog je u Budvi dobio punu podršku, što praktično znači da bi se u organizaciju ozbiljno uključile i zemlje iz našeg okruženja, Hrvatska, Slovenija, Bosna i Hercegovina, Bugarska… – kaže prvi operativac FSS.

Početkom idućeg meseca u Rusiji će biti održan Izvršni komitet Uefe. Tada bi mogli da se znaju konkretni koraci i dogovori da 2020. godine 13 zemalja zajedno organizuju prvenstvo.

– Sastanak u Budvi je protekao u otvorenoj i demokratskoj atmosferi, punog razumevanja. Dogovoreno je da već u Rusiji upoznamo predsednika Platinija sa problemima koji prate fudbalski region, da nađemo još bolja rešenja i da kao do sada usko sarađujemo, jer je interes fudbala u Evropi svima nama zajednički imenitelj – istakao je Zoran Laković.

Novo-staro rukovodstvo sa Terazija sa ponosom ističe da je u prethodnom mandatu uz pomoć države, ministarstva sporta i Uefe u rekordnom roku izgrađena Kuća fudbala u Staroj Pazovi, jedna od najlepših i najmodernijih u Evropi. Nedavno je predsednik FSS Tomislav Karadžić najavio nove projekte. Srbija je u poslednje četiri godine dobila tri nova moderna stadiona u Užicu, Nišu, Gornjem Milanovcu, renovirani su stadioni u Novom Sadu, Jagodini, Kragujevcu, Kruševcu, mnogi od ovih stadiona imaju reflektore. Sigurno, uz dobar angažman države, Fudbalski savez Srbije zajedno sa klubovima može da izgradi nov stadion na kome bi najpre igrala reprezentacija, zašto da ne i neki naši klubovi… Svi bi imali korist, fudbalski radnici bi dobili šansu da se pokažu da su dobri organizatori a i država bi od organizovanja jednog tako velikog i značajnog događaja imala veliku ekonomsku korist. U Srbiju bi došli navijači sa svih strana Evrope…

----------------------------------------------

Danas Izvršni odbor FSS

Danas će u 15 časova u Staroj Pazovi biti održana redovna sednica Izvršnog odbora (Tomislav Karadžić, Ivan Ćurković, Ratko Borovnica, Goran Milanović, Žarko Stevanović, Ratomir Babić, Branko Stojaković, Željko Knežević, Dragan Denčić, Bogoljub Stepanović, Savo Milošević, Goran Jović i Željko Kojić). Na dnevnom redu naći će se nekoliko važnih tema, među kojima i predstojeće utakmice nađe A i mlade reprezentacije, spisak međunarodnih sudija, delegata.

Dragan Todorović

objavljeno: 20.09.2012.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija jedan od domaćina EP 2020?

Izvor: B92, 20.Sep.2012, 12:10

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Zoran Laković rekao je da bi Srbija mogla da bude jedan od domaćina Evropskog prvenstva 2020...Nedavno je predsednik UEFA Mišel Platii predložio novi model organizovanja šampionata Evrope po kome bi 2020. 13 zemalja zajedničkim snagama organizovale takmičenje..."Ovaj...

Nastavak na B92...

Srbija želi Evropsko prvenstvo 2020. godine

Izvor: Sportski Žurnal, 20.Sep.2012

– Na predlog predsednika Uefe Platinija 13 evropskih gradova bi zajedno organizovali šampionat – kazao je generalni sekretar FSS Zoran Laković. – Uključile bi se i Hrvatska, Slovenija, BiH… – piše na sajtu politika.rs. . Nedavno je predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platii...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.