Srbija za zaposlene daje 1,5 odsto BDP-a više od EU proseka

Izvor: SEEbiz.eu, 24.Jul.2015, 16:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija za zaposlene daje 1,5 odsto BDP-a više od EU proseka

BEOGRAD - Rashodi za zaposlene u Srbiji su oko 1,5 odsto BDP-a viši nego što je prosečno učešće zemalja EU.

Podaci Ministarstva finansija objavljenih na sajtu pokazuju da izdaci za zaposlene u Srbiji u bruto domaćem proizvodu (BDP) učestvuju sa 11,8 odsto.

Primera radi, Češka, Nemačka i Rumunija za zarade izdvajaju do osam odsto BDP-a, dok na drugoj strani Danska za zarade troši više od 16 odsto BDP-a, a Finska oko 14 odsto BDP-a.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SEEbiz.eu...






Povezane vesti

Srbija za zaposlene daje 1,5 odsto BDP-a više od EU prosjeka

Izvor: Capital.ba, 25.Jul.2015, 07:16

BEOGRAD, Rashodi za zaposlene u Srbiji su oko 1,5 odsto BDP-a viši nego što je prosječno učešće zemalja EU. Podaci Ministarstva finansija Srbije objavljenih na sajtu pokazuju da izdaci za zaposlene u Srbiji u bruto domaćem proizvodu (BDP) učestvuju sa 11,8 odsto. Primjera radi, Češka, Njemačka...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.