Izvor: Politika, 15.Sep.2014, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija učestvuje na „Evrosongu 2015.”

RTS zadržava pravo da do 10. oktobra, do dozvoljenog roka Evropske radiodifuzne unije, otkaže učešće ukoliko do tada ne uspe da reši problem novca potrebnog za učestvovanje

Radio-televizija Srbije je potvrdila učešće Srbije na 60. „Evrosongu” koji će biti održan od 19. do 23. maja 2015. godine, u Beču u Austriji.

„Finansijski razlozi, zbog kojih ove godine nismo učestvovali, i dalje ostaju glavni problem. RTS zadržava pravo da do dozvoljenog roka >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Evropske radiodifuzne unije (10. oktobar 2014) otkaže svoje učešće bez ikakvih konsekvenci, ukoliko do tada ne uspe da reši problem novčanih sredstava potrebnih za učestvovanje na ovom muzičkom takmičenju”, navodi se u saopštenju RTS-a.

Način izbora predstavnika Srbije biće naknadno utvrđen.

Inače, austrijska državna televizija ORF odlučila je početkom avgusta da „Pesma Evrovizije 2015.”, čiji je domaćin, bude održana u Beču u gradskoj dvorani „Štathale”.

Austrija je, nakon što je Končita Vurst pobedila na ovogodišnjem „Evrosongu”, dobila pravo da bude domaćin idućeg takmičenja.

U trci za domaćinom „Pesme Evrovizije” bilo je više austrijskih gradova, između ostalih Inzbruk i Grac, ali je uprava ORF-a odlučila da se ovo takmičenje održi u glavnom gradu Austrije.

„Beč je bio domaćin mnogobrojnih velikih manifestacija i kao glavni grad posebno je pogodan da organizuje ’Evrosong’”, objasnio je odluku generalni direktor ORF-a Aleksander Vrabec.

Muzičko takmičenje za najbolju pesmu Starog kontinenta biće održano u dvorani „Štathale”, koja se ubraja među starije evropske dvorane za održavanje velikih manifestacija. „Štathale” je otvorena 1958. godine i od tada je ugostila oko 65 miliona ljudi i bila mesto održavanja više od 10.000 većih manifestacija. Sa oko 29.000 kvadratnih metara „Štathale” je jedna od najvećih dvorana u Austriji – samo glavna hala „D” može da primi do 16.000 gledalaca.

S. Č.

objavljeno: 15.09.2014.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbija ide na Eurosong… ako se skupi novac!

Izvor: Tracara.com, 15.Sep.2014

RTS preliminarno je potvrdio učešće naše zemlje na 60. izboru za Pesmu Evrovizije. Iz Radio-televizija Srbije kažu da postoji šansa da se naredne godine naš predstavnik pojavi na jubilarnom izdanju popularnog takmičenja koje će biti održano u maju u Austriji, piše Mondo. Finansijski razlozi,...

Nastavak na Tracara.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.