Srbija treba što pre da uđe u EU FOTO

Izvor: B92, 16.Okt.2023, 13:50

"Srbija treba što pre da uđe u EU" FOTO

Mađarska želi da Srbija što pre postane članica Evropske unije, kazala je predsednica te zemlje Katalin Novak.

Predsednica Mađarske kao i premijerka Srbije Ana Brnabić nalaze se u Tirani na Samitu Berlinskog procesa.

Premijerka Srbije Ana Brnabić je na svojoj mreži X istakla da je, uoči Samita Berlinskog procesa, dan započela prijateljskim i srdačnim susretom sa predsednicom Mađarske Katalin Novak.

"Razgovarale smo o našim budućim, zajedničkim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << projektima. Izuzetni odnosi dve zemlje rezultat su dugogodišnje dobre saradnje i ostaćemo čvrsto na tom putu a sve u interesu i za dobrobit naših građana", navela je Ana Brnabić, dok je Katalin Novak navela:

"Srbija i Mađarska nisu samo prijatelji već i važni strateški partneri. Smatramo da Srbija treba što pre da uđe u EU. Hvala vam što se prema mađarskoj nacionalnoj manjini odnosite na uzoran način".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.