Srbija svojom političkom voljom ušla u proces integracija

Izvor: BKTV News, 13.Okt.2017, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija svojom političkom voljom ušla u proces integracija

Pridruživanje Evopskoj uniji je dobrovoljan proces, ali je pravi izazov kako pokazati građanima da nije sve pitanje pritisaka, ucena i očekivanja da Srbija uradi ono što ne želi, izjavila je danas u Berlinu ministarka za evropske integracije Jadranka Joksimović.

Ministarka je na konferenciji "Javni dijalog u Evropi - ponovno povezivanje EU sa svojim građanima i susedstvom" rekla da je Srbija svojom političkom voljom ušla u proces integracija i da građani to podržavaju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
"Naravno da taj proces nekada ima prepreke i političke reperkusije na koje naši građani ne gledaju uvek blagonaklono i to je sasvim normalno", rekla je Joksimović.

Ona je dodala da je tema današnje konferencije bila i kako da se građanima predstavi kako Srbija može da doprinese svojim članstvom u EU.

"Ali ne samo to, već i da kažemo da to nije proces od kojeg ćemo samo mi imati korist, već da će EU i države članice sigurno imati koristi od Srbije kao punopravnog člana EU", poručila je ministarka.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.