Srbija spremna za ulazak u EU

Izvor: Beta, 26.Feb.2014, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija spremna za ulazak u EU

BEOGRAD, 26. februara 2014. (Beta) - Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je u sredu u razgovoru u Beogradu s ministrom spoljnih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom da je Srbija spremna da postane punopravna članica EU, saopšteno je iz kancelarije srpskog predsednika.

"Srbija je na dobrom putu, na putu reformi koje će od nje napraviti modernu državu, a već danas je spremna da postane punopravna >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << članica EU. Možda čak i spremnija nego što su to neke države koje su već u Uniji", rekao je Nikolić.

Zahvaljujući za podršku koju Austrija pruža Srbiji na putu evropskih integracija, Nikolić je ocenio i da je ona i važan i pouzdan partner za Srbiju zbog velikih investicija u srpsku privredu, kao i zbog srpske zajednice koja živi u Austriji.

Povodom obeležavanja stogodišnjice od izbijanja Prvog svetskog rata, Nikolić i Kurc su se saglasili "da bi bilo dobro pokazati da dve zemlje prošlost ne razdvaja, već da zajednički rade na formiranju bolje budućnosti u ujedinjenoj Evropi", dodaje se u saopštenju.

Ministar spoljnih poslova Austrije rekao je da dve zemlje povezuju brojna pitanja i da je Austrija zbog toga spremna da učini sve što može da bi podržala Srbiju u procesu priključenja EU.

Kurc je rekao i da bi ga radovalo da predsednik Nikolić uskoro poseti Austriju, navodi se.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Nikolić Kurcu: Srbija je spremna za ulazak u EU

Izvor: Vesti-online.com, 26.Feb.2014

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je danas, u razgovoru u Beogradu s ministrom spoljnih poslova Austrije Sebastijanom Kurcom, da je Srbija spremna da postane punopravna članica EU, saopšteno je iz kancelarije srpskog predsednika. ..Sebastijan Kurc i Tomislav Nikolić  .."Srbija je na dobrom...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.