Srbija odlično ispunjava obaveze na putu ka EU

Izvor: B92, 04.Nov.2019, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija odlično ispunjava obaveze na putu ka EU"

Budimpešta -- Predsednik slovačkog parlamenta Andrej Danko rekao je da je Srbija na odličan način u mnogim stvarima ispunila svoje obaveze u evropskim integracijama.

On je dodao da Srbija zajedno sa Crnom Gorom treba da bude medju prvim zemljama Zapadnog Balkana koje će se pridružiti Evropskoj uniji.

Danko je u Budimpšti, na Konferenciji predsednika parlamenata zemalja Jugoistočne Evrope i Višegradske četvorke, rekao da je to prilika da se razgovara o >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << problemima i izazovima koji očekuju zemlje Zapadnog Balkana po pitanju evropskih integracija, prenosi slovačka agencija TASR.

"Srbija je ispunila svoje obaveze u mnogim stvarima na odličan način. Kosovo, međutim, ostaje njena trauma. Stav Slovačke po tom pitanju je konzistentan da taj problem i pitanje pre svega moraju da reše Kosovo i Srbija", rekao je Danko.

Sastanku u Budimpešti, kojim je predsedavao predsednik Parlamenta Mađarske Laslo Kever, prisustvovala je i predsednica Skupštine Srbije Maje Gojković.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.