Srbija očekuje datum

Izvor: Politika, 14.Feb.2013, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija očekuje datum

BEOGRAD – Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izrazio je nadu da će odluka EU o datumu početka pregovora sa Srbijom biti pozitivna.

U intervjuu agenciji FoNet, Vučić je, međutim ukazao i na mogućnost da Srbija u junu ne dobije datum za početak pregovora sa EU.

„Ono što me najviše plaši u ovom trenutku je da u Briselu i Berlinu dobijemo mnogo pohvala, a da to ne rezultuje onim >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << što bismo želeli, a to je dobijanje datuma. To je stvar koja nas brine i plaši, i onda ni te pohvale i sve što smo uradili ne bi imalo značaj”, rekao je Vučić.

On je rekao da početak pregovora sa EU bez datuma takođe postoji kao mogućnost. „To je sad nešto što su našli kao fazno ili međufazno rešenje”, napomenuo je Vučić, ali je dodao da se nada i da očekuje da Srbija dobije datum za pregovore.

Ukoliko se ne dobije datum, ocenio je Vučić, to bi bila loša vest za Srbiju, za koju ona, po prvi put, ne bi bila uopšte odgovorna, „i za koju oni Srbiju čak ni ne planiraju da optuže”.

Potpredsednik Vlade je najavio da će iduće nedelje nemačkim zvaničnicima u Berlinu reći šta je sve urađeno na putu evrointegracija i preneti da bi negativna odluka o datumu za pregovore izazvala razočarenje kod naroda u Srbiji.

„Važno je da im ukažemo i pokažemo koliko je Srbija radila, da bismo se osećali čak i pomalo uvređeni ako ne dobijemo datum”, rekao je Vučić, dodajući da ni u tom slučaju Srbija ne bi odstupila sa evropskog puta, koji je nepovratan.

Vučić je ocenio da je Vlada za šest meseci učinila više nego prethodna za četiri godine i da joj predstoji mnogo važnih poslova koje treba da uradi za zemlju, što je preče od „dnevnopolitičkih stvari i međusobnih svađa i trzavica”.

On je dodao da situacija, povodom tvrdnji o vezama članova Vlade sa kriminalnim grupama, nije prijatna, ali da „ljudi i danas u svoj muci i tako neprijatnoj situaciji vide jednu stvar - da država i institucije rade svoj posao, bez obzira na to ko je u pitanju”.

„Uveren sam da ćete vrlo brzo videti rezultate tužiočevog rada”, najavio je Vučić.

Vučić je rekao da Srpska napredna stranka (SNS), čiji je lider, želi da nastavi da radi sa partnerima u Vladi i ostvari neki rezultat za Srbiju, pa bi voleo da vanrednih izbora ne bude.

„Ali, ne mogu da garantujem da ih neće biti. Nikada ne znate kakva će atmosfera da se stvori, ni šta će po različitim pitanjima nadležni državni organi da kažu”, naglasio je Vučić.

objavljeno: 14.02.2013.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Vučić: Očekujem datum, plašim se pohvala iz EU!

Izvor: Kurir, 14.Feb.2013

Ono što me najviše plaši u ovom trenutku je da u Briselu i Berlinu dobijemo mnogo pohvala, a da to ne rezultuje onim što bismo želeli, a to je dobijanje datuma, rekao potpredsednik Vlade..BEOGRAD - Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u intervjuu FoNetu da Srbija očekuje...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.