Srbija neće da ćuti na stvaranje Velike Albanije

Izvor: NoviMagazin.rs, 23.Mar.2015, 20:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija neće da ćuti na stvaranje Velike Albanije

Ministar pravde Nikola Selaković izjavio je danas da Srbija ne može i neće da ćuti na stvaranje Velike Albanije i pozvao EU da se tome suprotstavi, a ne da ćuti i na to gleda blagonaklono.

"Srbija ne može i neće da ćuti na stvaranje Velike Albanije i ne moraju to da prikrivaju pod bilo kojim plaštom, pošto je očigledno da se o tome radi", rekao je Selaković Tanjugu.

Premijeri Kosova i Albanije Isa Mustafa i Edi Rama potpisali su danas međudržavni >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << sporazum o saradnji u raznim oblastima, posle čega je Rama izjavio da je potvrđeno "nacionalno ujedinjenje preko Evropske unije".

Selaković je naveo da Srbija želi dobre i najbolje odnose sa Albanijom, kao i da Srbi i Albanci na Kosovu i Metohiji žive u miru, ali da neće da ćuti na stvaranje Velike Albanije.

"Mi pozivamo EU da se tome suprotstavi, a ne da ćuti i da na to blagonaklono gleda", rekao je Selaković.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.