Srbija napredovala, otvaranje poglavlja do kraja godine

Izvor: EurActiv Srbija, 10.Nov.2015, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija napredovala, otvaranje poglavlja do kraja godine

Evropski komesar Johanes Han je 10. novembra predstavljajući godišnje izveštaje o napretku zemalja Zapadnog Balkana i Turske ka EU rekao da je "Srbija učinila krupne korake na putu ka Evropskoj uniji, što je približava otvaranju prvih poglavlja u pregovorima o članstvu". Han je istakao da postoji "puna nada" da će Srbija do kraja godine otvoriti prva poglavlja u pregovorima o članstvu s EU. Komesar za politiku susedstva >> Pročitaj celu vest na sajtu EurActiv Srbija << i pregovore o proširenju istakao je da je Srbija dovršila akcione planove za ključna poglavlja vladavine prava, postigla bitne sporazume s Kosovom i preduzela korake za uspostavljanje regionalnih veza.
Opširnije...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

"Izveštaj potvrdio - 35 ključno poglavlje"

Izvor: B92, 10.Nov.2015

Izveštaj o napretku Srbije je generalno pozitivno intoniran, ali je važnija poruka komesara Johanesa Hana o otvaranju poglavlja, smatra Aleksandra Joksimović...Kako je rekla direktorka Centra za spoljnu politiku u Kažiprstu, izveštaj je potvrdio i da je normalizacija odnosa sa Kosovom ključna u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.