Srbija imala rekordan izvoz poljoprivrednih proizvoda od 4,1 milijardu dolara

Izvor: Capital.ba, 07.Feb.2021, 14:18

Srbija imala rekordan izvoz poljoprivrednih proizvoda od 4,1 milijardu dolara

BEOGRAD – Srbija je imala rekordan izvoz poljoprivrednih proizvoda u prošloj godini koji je iznosio 4,1 milijardu dolara, izjavio je danas ministar poljoprivrede Branislav Nedimović. Foto: Pixabay Nedimović je naveo da je Srbija u godini korone ostvarila rast izvoza poljoprivrednih proizvoda od 14,4 i suficit u trgovini poljoprivrednim proizvodima u vrijednosti 1,8 milijardi dolara. Prema njegovim riječima, Srbija je najviše izvozila na prostor >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << EU, Rusije, a nova tržišta su Kina i Indija. “Imamo potencijal da to povećamo sa tradicionalnim proizvodima, ali i sa prerađivačkim kapacitetima i zato će Vlada u narednih sedam dana doneti nov akt kojim bi podstakla nove kapacitete i tehnologije u poljoprivrednoj industriji. Jer imamo sirovinu”, rekao je Nedimović za RTS. Srna Чланак Srbija imala rekordan izvoz poljoprivrednih proizvoda od 4,1 milijardu dolara се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srpska POLJOPRIVREDA beleži nove REKORDE

Izvor: Blic, 07.Feb.2021

Srpska poljoprivreda zabeležila je nove rekorde, te je izvoz poljoprivrednih proizvoda u prošloj godini iznosio 4,1 milijardu dolara, izjavio je danas ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.