Izvor: Beta, 02.Jul.2011, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ide ka priznavanju nezavisnosti Kosova

PRIŠTINA, 2. jula 2011. (Beta) - Šef delegacije Kosova za dijalog sa Beogradom Edita Tahiri ocenila je da je sporazumima sa srpskom stranom u subotu učinjen "prvi korak Srbije ka priznavanju nezavisnosti Kosova".

"Sve više postaje jasno da je integracija Srbije u EU uslovljena priznavanjem Kosova i danas je napravljen prvi korak Srbije ka priznavanju nezavisnosti Kosova", rekla je Edita Tahiri za Radio-televiziju Kosova nakon višečasovnih razgovora u Brisela.

Šefica prištinskog tima je navela da u dijalogu neće biti rasprave o političkim pitanjima i najavila "još jedan paket sporazuma" tokom jula.

Prema njenim rečima, dogovori dve strane baziraju se na principu reciprociteta i njihovo sprovodjenje garantovaće i nadzirati Evropska unija.


Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.