Srbija da se odluči između Rusije i EU

Izvor: B92, 02.Jan.2020, 17:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srbija da se odluči između Rusije i EU"

Bivši američki diplomata i član nevladinog Udruženja za kontrolu naoružanja Tomas Kantrimen izjavio je da Srbija mora da napravi izbor između EU i Rusije.

"Srbija ne može da očekuje da uživa privilegije i odgovornosti članstva u Evropskoj uniji, kada su njena vladavina zakona i transparentnost na nivou Rusije i Kine", ocenio je bivši američki diplomate Tomas Kantrimen.

"Beograd mora da odluči da li želi da prihvati standard transparentnosti i vladavine prava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Evropske unije ili želi da se prikloni oligarhijskom, nedemokratskom i neslobodnom modelu Putinove Rusije", dodao je Kantrimen.

Ne možete imati te dve stvari zajedno, podvlači američki analitičar.

"Imalo bi smisla da Srbija, kao država bez aspiracija za članstvo u Evropskoj uniji, nastavi stazom koja drži Vašington, Brisel i Moskvu što je moguće više na svojoj strani. Ali sasvim je drugo pitanje ako je reč o aspiracijama Srbije da postane članica Evropske unije", naveo je Kantrimen.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.