Srbija da postepeno usaglasi spoljnu politiku s EU

Izvor: Beta, 15.Dec.2014, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija da postepeno usaglasi spoljnu politiku s EU

BRISEL, 15. decembra 2014.(Beta) - Savet ministara Evropske unije traži od Srbije da se postepeno usaglasi sa spoljnom politikom EU, pohvaljuje napredak Srbije u reformama pravosudja i u bici protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i ekonomske i strukturne reforme, iako podvlači da su tu nužni dodatni napori.

To se navodi u nacrtu zaključaka koje u utorak u Briselu treba da usvoji Savet ministara inostranih poslova EU, a u koje je imala uvida agencija Beta. >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta <<

Savet ministara inostranih poslova EU takodje ističe dobru pripremljenost srpskih vlasti za otvaranje poglavlja o vladavini prava i temeljnim slobodama u pregovorima o članstvu s EU, ali ne ukazuje da li bi prvo poglavlje uskoro moglo biti otvoreno.

U ovom dokumentu se kaže da "Savet minstara poziva Srbiju da se postepeno usaglasi sa Zajedničkom spoljnom i bezbednosnom politikom EU, u sklopu Pregovaračkog okvira (EU-Srbija)", mada se izričito ne spominju sankcije EU prema Rusiji.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Ministri: Srbija da postepeno usaglasi spoljnu politiku s EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2014

Savet ministara Evropske unije traži od Srbije da se postepeno usaglasi sa spoljnom politikom EU, pohvaljuje napredak Srbije u reformama pravosuđa i u bici protiv korupcije i organizovanog kriminala, kao i ekonomske i strukturne reforme, iako podvlači da su tu nužni dodatni napori, naavodi se u nacrtu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.