Srbija bez publike protiv Mađarske, FSS plaća 50.000 evra zbog skandiranja navijača u Podgorici

Izvor: Beta, 10.Maj.2023, 13:13

Srbija bez publike protiv Mađarske, FSS plaća 50.000 evra zbog skandiranja navijača u Podgorici

Evropska fudbalska unija (Uefa) kaznila je danas fudbalsku reprezentaciju Srbije igranjem jednog meča bez prisustva publike, zbog pogrdnog skandiranja navijača na utakmici sa Crnom Gorom u Podgorici.Navijači su razmenjivali uvrede na nacionalnoj osnovi u pobedi Srbije od 2:0 (27. mart), a Uefa je takođe izrekla i novčanu kaznu Fudbalskom savezu Srbije (FSS) od 50.000 evra, kao i zabranu prodaje ulaznica za naredno gostovanje protiv Bugarske (20. jun) u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. godine.Srbija će kaznu odslužiti 7. septembra kada u okviru Grupe G kvalifikacija za Evropsko prvenstvo dočekuje Mađarsku.Uefa je navela da je Srbiji aktivirana uslovna kazna zbog prethodnog rasističkog vređanja navijača na utakmici Lige nacija prošle godine.Sa 20.000 evra kažnjen je Fudbalski savez Crne Gore, koji će morati da zatvori deo svog stadiona u Podgorici za meč protiv Bugarske (10. septembar).Srbija posle dva meča vodi u Grupi G sa šest bodova, druga je Mađarska sa tri boda (jedna utakmica), dok je Crna Gora posle dve utakmice treća sa tri boda.Uefa je takođe izrekla kazne i Fudbalskim savezima Poljske i Rumunije, zbog rasizma i diskriminacije.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UEFA kaznila Srbiju zbog skandiranja na meču protiv Crne Gore

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Maj.2023

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je fudbalsku reprezentaciju Srbije igranjem jednog meča bez prisustva publike, zbog pogrdnog skandiranja navijača na utakmici sa Crnom Gorom u Podgorici.

Nastavak na Nezavisne Novine...

UEFA kaznila fudbalske saveze Crne Gore i Srbije zbog ponašanja navijača na utakmici kvalfikcija za EURO 2024. u Podgorici

Izvor: Danas, 10.Maj.2023

Evropska fudbalska unija (UEFA) izrekla je veoma oštre kazne fudbalskim savezima Crne Gore i Srbije zbog skandiranja navijača na utakmici reprezentacija ove dve zemlje 27. marta u drugom kolu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.