Spremni smo za dogovor, ali ne po bilo koju cenu Francuska i Nemačka ujedinjeni protiv Bregzita

Izvor: SrbijaDanas.com, 17.Okt.2020, 09:15

"Spremni smo za dogovor, ali ne po bilo koju cenu" Francuska i Nemačka ujedinjeni protiv Bregzita

Emanuel Makron ističe jedinstvo lidera Evropske unije po pitanju izlaska Velike Britanije iz Evropske zajednice

Francuski predsednik Emanuel Makron izjavio je danas da su lideri EU ujedinjeni povodom stava o Bregzitu i da su svoj glavnog pregovarača Mišela Barnijea zadužili da nastavi pregovore s Velikom Britanijom u toku naredne dve nedelje.

- Nema podela. Nije bilo nikoga ko je za povlačenje iz dogovora, nema ih za buduće odnose, već jednoglasna >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << podrška našem pregovaraču Mišelu Barnijeu - rekao je Makron nakon sastanka lidera EU u Briselu.

Mi smo spremni za dogovor, ali ne po bilo koju cenu, dodao je francuski predsednik, što su ranije izjavili i predsednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i nemačka kancelarka Angela Merkel.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.