Sprema se udar na Rusiju: Zemlje EU blizu dogovora

Izvor: B92, 14.Feb.2024, 23:16

Sprema se udar na Rusiju: Zemlje EU blizu dogovora

Zemlje Evropske unije blizu su dogovora o 13. paketu sankcija protiv Rusije zbog njenog napada na Ukrajinu.

Ovo su izjavile danas diplomate EU, koje očekuju da će novi paket sankcija biti usvojen do druge godišnjice rata.

U okviru novog paketa na listu sankcionisanih biće dodato skoro 200 pravnih i fizičkih lica, ali neće biti novih sektorskih mera, preneo je Rojters.

Diplomate >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su rekle da je Mađarskoj potrebno još vremena da analizira paket. Očekuje se da će o novim merama razgovarati ministri spoljnih poslova EU u ponedeljak u Briselu, a daće se razgovarati i na sastanku ambasadora sledeće srede.

EU želi da paket bude dogovoren uoči druge godišnjice rata - 24. februara.

EU je, takođe, prošle nedelje usvojila zakon koji predstavlja prvi korak ka korišćenju prihoda od preko 200 milijardi evra zamrznute imovine ruske centralne banke u Evropi za obnovu Ukrajine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.