Sprema se oružani prevrat? General potvrdio; Jedna EU zemlja pomaže

Izvor: B92, 24.Maj.2023, 13:07

Sprema se oružani prevrat? General potvrdio; Jedna EU zemlja "pomaže"

Poljska se sprema za oružani prevrat u Belorusiji, izjavio bivši zamenik ministra nacionalne odbrane general Valdemar Skšipčak.

On je time, kako prenosi Sputnjik, potvrdio izjavu beloruskog lidera Aleksandra Lukašenkai.

"Spremamo se za ustanak u Belorusiji, jer će se on dogoditi", rekao je Skšipčak za TV "Polsat".

On je precizirao da se radi o vojnoj operaciji. "Biće potrebno podržati vojsku koja će voditi operaciju protiv Lukašenka", istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je general.

Prema njegovom mišljenju, “ustanku“ mogu da se pridruže Belorusi koji trenutno učestvuju u borbama na strani Ukrajine.

"Oni će otići u Belorusiju. Nadam se da će to dovesti do ustanka u Belorusiji, a Lukašenko se toga boji", kaže Skšipčak.

Prema njegovim rečima, Poljska je spremna da pomogne oružanim formacijama koje mogu da istupe protiv beloruskih vlasti.

"Treba biti spreman podržati one snage koje će voditi operaciju protiv Lukašenka. Imamo razloge da im pomažemo, jer mi pomažemo Ukrajincima", rekao je general.

Takođe, u slučaju zaoštravanja situacije u Belorusiji, Skšipčak je kazao da se pribojava velikog broja izbeglica, koji bi došli u Poljsku.

Lukašenko je ranije izjavio da Zapad sprema invaziju na teritoriju Belorusije za uništenje zemlje. Predsednik je istakao da zapadne zemlje od odbeglih Belorusa prave militante, jer im nije žao da ih upotrebe. Istovremeno, na belorusku teritoriju se prebacuju teroristi u cilju izvođenja diverzija i zastrašivanja, koji pokušavaju da formiraju ćelije za koordinaciju protesta, predaju novac i oružje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"SPREMAMO SE ZA ORUŽANI PREVRAT U BELORUSIJI" Poljski general potvrdio strahovanja Lukašenka i precizirao detalje operacije

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Maj.2023

Lukašenko je ranije izjavio da Zapad sprema invaziju na teritoriju Belorusije za uništenje zemlje...Poljska se sprema za oružani prevrat u Belorusiji, izjavio bivši zamenik ministra nacionalne odbrane, general Valdemar Skšipčak...On je time, kako prenosi Sputnjik, potvrdio izjavu beloruskog lidera...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.