Splitski Peristil zavijen u crno zbog ulaska u Uniju

Izvor: Blic, 01.Jul.2013, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Splitski Peristil zavijen u crno zbog ulaska u Uniju

Na dan kada je Hrvatska postala punopravna članica Evropske unije, danas posle ponoći, grupa nezadovoljnih građana Splita postavila je crni najlonski pokrivač na glavni trg Dioklecijanove palate - Peristil, želeći da ukažu na stanje u kojem se trenutno nalazi hrvatsko društvo.

- Svesni da slika koja se forsirano izgrađuje u očima javnosti o ulasku naše Hrvatske u Uniju ne odražava stvarno stanje niti država uključenih u proces ulaska, niti interesa zajednice, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << niti volje ni želje građana...odlučili smo da crnim prekrijemo deo kulturne baštine našeg grada Splita - poruka je nezadovoljnih performera.

Hrvatska u ponoć ušla u EU

Aktivistički performans, naglašavaju, odnosi se na politički vrh, već odavno turobnu svakodnevicu kojom građane, kako tvrde, “hrani ova nelogična, neljudska, da ne kažemo i nelegitimna vlada koja, u doba kada bi trebalo da pruža podršku narodu, ne predizima nikakve konkretne korake za osiguranje budućnosti naše dece”.

Dodaju, prenose hrvatski mediji, da ne veruju u sliku koju političari šalju javnosti o tome da je ulazak Hrvatske u Uniju “najbolje što se dogodilo od osamostaljenja”.

- Trenutno stanje u našima glavama, srcima, dušama i frižiderima ne može popraviti nikakva besplatna kafa, kroasan... bar ne dok ne budemo sigurni da svaki dan, svaki građanin i građanka jedni drugima neće moći da pruži to... - kritukuju splitski performeri i proslavu ulaska Hrvatske u evropsku porodicu.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.