Specijalni status severa KiM nije po Ustavu

Izvor: Vesti-online.com, 13.Avg.2011, 15:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Specijalni status severa KiM nije po Ustavu"

Šef pregovaračkog tima Vlade Srbije u pregovorima s Prištinom Borislav Stefanović izjavio je danas da predstavnici Beograda nijednog momenta nisu razgovarali sa zvaničnicima EU da se, kako prenose prištinski mediji, severu Kosova i Metohije obezbedi poseban status.

Međunarodni predstavnici predložili su kosovskim institucijama da obezbede specijalni status za severni deo Kosova, izjavili su diplomatski izvori za prištinski dnevnik "Zeri", koji navodi i da je Beograd >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << upoznat sa predlogom.

"Nijednog momenta nismo razgovarali o tome, ta tema nije otvorena", kazao je Stefanović i dodao da je Srbija uvek bila spremna da razgovara o svim temama kako bi se problem Kosmeta rešio, pod uslovom da je rešenje u skladu sa Ustavom Srbije.

"I ranije smo rekli da možemo da razgovaramo o svim stvarima držeći se ustava", rekao je Stefanović i naveo da se ideje "tog tipa" stalno šire po medijima i da ih zato neće komentaristati.

Kako "Zeri" navodi, tim predlogom severne opštine bi specijalnim statusom imale veća ovlašćenja i neku formu samouprave.

"On bi sačuvao granice Kosova, a istovremeno će zadovoljiti Beograd davanjem specijalnog statusa, neku formu autonomije, severnim opštinama", rekao je izvor lista. "Zeri" piše i da je Beograd informisan oko tog pitanja "i da se očekuju reakcije obe strane".
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.