Španski poljoprivrednici spalili zastavu EU

Izvor: Radio 021, 23.Avg.2014, 23:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španski poljoprivrednici spalili zastavu EU

Sindikat katalonskih uzgajivača žitarica i stoke protestovao je zbog gubitaka nastalih kao rezultat sankcija Evropske unije prema Rusiji i ruskih protivmera.

Grupa od oko 30 predstavnika sindikata JARC, jednog od najvećih poljoprivednih sindikata u Kataloniji, demonstrativno je spalila sanduk pun bresaka ispred opštinske zgrade, a potom su pred novinarima bacili u vatru zastavu EU.

"Ne prihvatamo više da nam EU govori šta da radimo, ljudi koji nikada nisu kročili >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << na plantaže voća. Jednom ćete morati da slušate proizvođače, a ne potrošače", rekao je predstavnik sindikata David Borda.

Slični protesti poljoprivrednika održani su ove sedmice širom Španije.

Početkom avgusta Evropska unija uvela je sankcije ruskim bankama i haj-tek industrijama zbog umešanosti Rusije u ukrajinsku krizu.

Rusija kao odgovor na sankcije uvela je zabranu uvoza poljoprivrednih proizvoda iz EU, koja će biti na snazi godinu dana.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

BUNA: Španski seljaci spalili zastavu EU zbog ruskih sankcija

Izvor: Press, 23.Avg.2014

Grupa od oko 30 predstavnika sindikata JARC, jednog od najvećih poljoprivednih sindikata u Kataloniji, demonstrativno je spalila sanduk pun bresaka ispred opštinske zgrade, a potom su pred novinarima bacili u vatru zastavu EU, prenela je Raša tudej..."Ne prihvatamo više da nam EU govori šta da radimo,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.