Španci spasili 651 migranta na Mediteranu

Izvor: RTS, 06.Maj.2017, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španci spasili 651 migranta na Mediteranu

Brod španske mornarice spasio je danas 651 migranta na Sredozemnom moru, koji su pokušali da sa severa Afrike pređu u Evropu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Španije.
Španski brod, koji je učesvovao u zajedničkoj misiji EU, spasio je migrante rano jutros kod obale Libije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << .

Ministarstvo je navelo da je spasilačka operacija izvedena "u potpunom mraku", dodajući da su migranti poreklom iz nekoliko zemalja subsaharske Afrike.
Španska služba je spasila 1.958 migranata na Mediteranu u poslednja tri meseca.
Više stotina hiljada migranata i izbeglica stiglo je u Evropu preko Sredozemnog mora, međutim, hiljade njih svake godine strada na toj opasnoj ruti.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Španska služba spasila 651 migranta na Sredozemnom moru

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Maj.2017

Brod španske mornarice spasio je danas 651 migranta na Sredozemnom moru, koji su pokušali da sa severa Afrike pređu u Evropu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Španije...Španski brod, koji je učesvovao u zajedničkoj misiji EU, spasio je migrante rano jutros kod obale Libije...Ministarstvo je...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.