Španska služba spasila 651 migranta na Sredozemnom moru

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Maj.2017, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Španska služba spasila 651 migranta na Sredozemnom moru

Brod španske mornarice spasio je danas 651 migranta na Sredozemnom moru, koji su pokušali da sa severa Afrike pređu u Evropu, saopštilo je Ministarstvo odbrane Španije.

Španski brod, koji je učesvovao u zajedničkoj misiji EU, spasio je migrante rano jutros kod obale Libije.

Ministarstvo je navelo da je spasilačka operacija izvedena "u potpunom mraku", dodajući da su migranti poreklom iz nekoliko zemalja subsaharske Afrike.

Španska služba >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << je spasila 1.958 migranata na Mediteranu u poslednja tri meseca.

Više stotina hiljada migranata i izbeglica stiglo je u Evropu preko Sredozemnog mora, međutim, hiljade njih svake godine strada na toj opasnoj ruti.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Libija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Španski brod spasao 651 migranta u Sredozemlju

Izvor: B92, 06.Maj.2017

Madrid -- Brod španske mornarice spasao je 651 migranta, koji su pokušavali da preko Sredozemnog mora dođu iz Afrike u Evropu, saopštilo je špansko Ministarstvo odbrane...Kako se navodi u saopštenju, migrante je kod obala Libije spasila fregata Kanarias, koja učestvuje u zajedničkoj misiji EU,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.