Sorensen: BiH će u EU 2020. godine

Izvor: Blic, 27.Sep.2012, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sorensen: BiH će u EU 2020. godine

Specijalni predstavnik EU u BiH Peter Sorensen smatra da je 2020. godina realan rok za ulazak BiH u Evropsku uniju, a uslov za to je da domaći političari počnu sprovodjenje neophodne reforme. Sarajevo

Sorensen je za bijeljinsku "BN televiziju" rekao da ne greše oni koji govore o 2020. godini za ulazak BiH u EU, ako se pogleda iskustvo regiona, Hrvatske i Slovenije, i ako se uračunaju i dve i po godine potrebne za izradu studije izvodljivosti.

BiH je jedina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zemlja jugoistočne Evrope, koja još nije podnela ni zahtev za članstvo u EU.

Na nedavno održanom sastanku u Sarajevu, Evropska komisija je izrazila razočaranje što su politički lideri u BiH propustili prvi rok, 31. avgust, za sprovodjenje Mape puta ka Evropskoj uniji.

Politički lideri Bosne i Hercegovine obavezali su se krajem juna pred Evropskom komisijom u Briselu da će do 31. avgusta ove godine postići saglasnost oko amandmana na Ustav zemlje kako bi se on uskladio s presudom Evropskog suda za ljudska prava u slučaju "Sejdić-Finci". Međutim, to još nije učinjeno.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Sorensen: BiH će u EU 2020. godine

Izvor: Akter, 27.Sep.2012

Specijalni predstavnik EU u BiH Peter Sorensen smatra da je 2020. godina realan rok za ulazak BiH u Evropsku uniju, a uslov za to je da domaći političari počnu sprovođenje neophodne reforme

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.