Šoltes: Nastaviti dijalog mirno i dosledno

Izvor: RTS, 17.Apr.2018, 18:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šoltes: Nastaviti dijalog mirno i dosledno

Sprovođenje reformi mora biti prioritet, a dijalog Beograda i Prištine mora da se nastavi dosledno i mirno, izjavio je izvestilac EP za KiM Igor Šoltes nakon predstavljanja izveštaja EK o napretku zemlja u procesu proširenja EU.
"Da bi se održala stabilnost u regionu, od izuzetne je važnosti nastaviti dijalog između Beograda i Prištine na dosledan i miran način. Vladavina prava treba da bude >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << vodeće načelo u svemu ovome i treba da ga poštuju svi uključeni politički akteri", napisao je Igor Šoltes u saopštenju dostavljenom Tanjugu.

Dodao je i da je, bez obzira na sadržaj izveštaja o napretku koji je danas objavljen, važno da kosovska vlada nastavi sa reformama koje su već počele da se sprovode, kao i da "svoju energiju i znanje usredsrede na sprovođenje reformi u praksi".
"Važno je nastaviti borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, ali i jačati napore da se obezbedi nezavisan i potpuno funkcionalan pravosudni sistem", rekao je Šoltes i izrazio nadu da će uskoro Prištini biti odobrena vizna liberalizacija.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šoltes: Nastaviti dijalog mirno i dosledno

Izvor: Blic, 17.Apr.2018

Sprovođenje reformi mora biti prioritet, a dijalog Beograda i Prištine mora da se nastavi dosledno i mirno, izjavio je izvestilac EP za KiM Igor Šoltes, nakon predstavljanja izveštaja EK o napretku zemlja u procesu proširenja EU.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.