Šojgu džabe zvao, vojne vežbe dogovorene ranije

Izvor: Vesti-online.com, 20.Avg.2015, 09:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šojgu džabe zvao, vojne vežbe dogovorene ranije

Vojne vežbe Srbije i Rusije ranije su dogovorene i predviđene bilateralnim sporazumom o vojnoj saradnji dve zemlje, navelo je Ministarstvo odbrane Srbije posle kritika iz EU.

Tim povodom sagovornici Danasa, ministarke Zorana Mihajlović i Jadranka Joksimović, rekle su da se Srbija zalaže za evropske standarde, dok je savetnik predsednika Srbije Ivan Mrkić podsetio da Rusi i Amerikanci zajednički istražuju >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << kosmos, navodi se u ovom dnevnom listu.

- Ne možemo da preispitujemo odluke koje smo odavno utvrdili potpisivanjem bilateralnog sporazuma sa Rusijom. To bi bilo jako neozbiljno i gotovo je nemoguće bez nekakvog zaokreta na nivou Vlade Srbije u promeni geostrateške politike - ističu sagovornici Danasa u Mnistarstvu odbrane.

Komentarišući kritike EU zbog zajedničkih vojnih vežbi Srbije i Rusije, ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimovic navodi da je geostrateško opredeljenje Srbije jasno - evropsko.

- U domenu vojnih odnosa Srbija ima sporazume o saradnji sa preko 60 država širom sveta, pa i sa Ruskom Federacijom. Najintenzivniju saradnju u domenu odbrane ima u okviru Partnerstva za mir, koja istovremeno uključuje najveći broj aktivnosti - ističe Joksimović.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.