Sledi kolaps: Ne želimo politiku EU

Izvor: B92, 19.Feb.2024, 11:57

Sledi kolaps: "Ne želimo politiku EU"

Stotine čeških poljoprivrednika stigle su danas svojim traktorima u Prag, gde protestuju zbog neslaganja sa poljoprivrednom politikom EU i čeških vlasti.

U češku prestonicu stiglo je više od 500 traktora, a pristiže još vozila, prenosi češki portal Novinki.

Okupljeni poljoprivrednici su zviždali dok je ministar poljoprivrede Marek Viborni ulazio u zgradu resornog ministarstva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Protest organizuju Sindikat radnika u poljoprivredi i Asocijacija slobodnih sindikata, a portparol poljoprivrednika Danijel Šterzik izjavio je da demonstranti zahtevaju da se "vlada izjasni da li želi da preduzme korake za spas češke poljoprivede".

Poljoprivrednici u zemljama Evropske unije poslednjih meseci protestuju zbog agrarne politike EU, niskih cena svojih proizvoda i ukidanja subvencija za gorivo namenjeno poljoprivredi.

Haos u Albaniji

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.