Slavimo i Dan Evrope

Izvor: Mondo, 11.Maj.2019, 02:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavimo i Dan Evrope

Povodom obeležavanja Dana Evrope, šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici organizovao je večeras svečani prijem, kojem prisustvuje i predsednik Aleksandar Vučić.

Foto: Mondo/Stefan Stojanović

Evropska unija prepoznala je evropsku perspektivu zapadnog Balkana, a naročito Srbije, izjavio je šef delegacije Evropske unije u Srbiji, ističući da je Srbija izabrana da postane deo evropske porodice, te da će EU pomoći na tom putu.

"Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nije sama, mi smo tu da pomognemo...Razumemo da je proces težak i bolan, ali kao što su to dokazali osnivači EU, moguće je. Promene su uvek teške, ali moguće", rekao je Fabrici obraćajući se na prijemu povodom obleležavanja Dana Evrope.

Poručio je da Dan Evrope predstavlja priliku da se istakne važnost mira i trajnog pomirenja.

Šumanovu deklaraciju nazao je jednostavnim, ali revolucionarnim konceptom, koji je Evropu nakon dva svetska rata pretvorio u ujedinjen i siguran kontinent.

"Teških smo dana imali dokazujući da se EU neće nestati nakon kriza...Ovo je dan da proslavimo život...Svet u kojem živimo se menja, izazovi se pojavljuju i EU bi trebalo da oblikuje sopstvenu budućnost", rekao je Frabrici.

Fabrici je istakao da su nada i mladost dve jako bitne reči u rečniku EU, a govor je završio obrativši se na srpskom: Živela Evropa, živela Srbija!

Predsednik Srbije Vučić istakao je da su mir i stabilnost naši najveći i najvažniji ciljevi, te da bez evropske podrške nismo mogli i nećemo moći da ih ostvarimo.

Vučić je na svečanom prijemu podsetio da je danas važan dan za Srbiju, jer slavi i Dan pobede nad fašizmom i Dan Evrope, te istakao da je srpski narod jedan od, proporcionalno svom broju, od pet najstradalnijih naroda u oba svetska rata.

Twitter Embed Code

Не постоји важнији разлог од прихватања политике Европе, вредности Европе, од очувања мира, од очувања стабилности и гаранција за будућност наше деце и наше земље у целини.

Европа је наш избор јер хоћемо да припадамо друштву уређених земаља, јер хоћемо да чувамо мир. #EuropeDaypic.twitter.com/gvqZTnCNpO

— Александар Вучић (@predsednikrs) May 9, 2019

Не постоји важнији разлог од прихватања политике Европе, вредности Европе, од очувања мира, од очувања стабилности и гаранција за будућност наше деце и наше земље у целини. Европа је наш избор јер хоћемо да припадамо друштву уређених земаља, јер хоћемо да чувамо мир. #EuropeDay pic.twitter.com/gvqZTnCNpO— Александар Вучић (@predsednikrs) May 9, 2019
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.