Skupština dijaspore zabrinuta zbog Vukovara

Izvor: Vesti-online.com, 06.Sep.2013, 20:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština dijaspore zabrinuta zbog Vukovara

Skupština dijaspore i Srba u regionu izrazila je zabrinutost zbog incidenata u Hrvatskoj nakon postavljanja dvojezičnih tabli sa latinično-ćiriličnim natpisima na zgrade državnih ustanova.

Skupština dijaspore (foto: arhiva)  

Kako je saopšteno, u Vukovaru, ali i širom Hrvatske nepoštuju se manjinskih prava srpske zajednice.

 

"Skupština dijaspore i Srba u regionu apeluje na državne organe Republike Hrvatske kao i na međunarodne >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << institucije EU da osiguraju primenu Ustavnog zakona o pravima nacinalnih manjina, a samim tim i primenu međunarodnih konvencija i deklaracija u skladu sa kojima je ovaj zakon donet", navodi se u saopštenju.

 

U saopštenju se naglašava da protesti u Vukovaru, kao i nedavni napadi i parole u Splitu i Dubrovniku, pokazuju visok stepen netolerantnosti prema Srbima, koje se graniči sa rasizmom.

 

Indicenti dodatno opterećuju napore srpske zajednice iz Hrvatske u procesu koji treba da vodi ka mirnom suživotu i pomirenju u regionu, dodaje se u saopštenju.

 

Skupština dijaspore i Srba u regionu apelovala je i na državne organe Srbije da zaštiti Srbe u Hrvatskoj.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.