Izvor: Blic, 19.Okt.2016, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skupština Kosova priprema zajedničku deklaraciju o demarkaciji sa Crnom Gorom

Predstavnici parlamentarnih grupa u Skupštini Kosova, osim Srpske liste koja bojkotuje rad, pripremaju zajedničku deklaraciju o demarkaciji kojom bi se dale garancije zemljama Evropske unije da je Kosovo spremno da okonča proces demarkacije granične linije sa Crnom Gorom.

Na sastanku koji je u utorak održan kod predsednika Skupštine Kosova Kadrija Veseljija dogovoreno je da se, uprkos neslaganjima oko sadržaja sporazuma o demarkaciji, sve političke stranke >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zastupljene u parlamentu slažu da se izradi zajednička izjava o spremnosti da se taj proces okonča u najkraćem roku.

Nakon sastavljanja i usvajanja tog dokumenta predviđeno je da odmah počnu posete zemljama EU kako bi se one informisale da je Kosovo ispunilo sve uslove u procesu liberalizacije viza i da građani Kosova zaslužuju da im se ukinu vize.

Predstavnici Alijanse za budućnost Kosova i Incijative za Kosovo su i pored neslaganja sa sadašnjim sporazumom o demarkaciji istakli opredeljenje da budu deo zajedničke deklaracije i da se angažuju u parlamentarnoj diplomatiji u funkciji lobiranja za ukidanje viza za građane KiM.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.