Skup podrške migrantima na Trgu Republike

Izvor: RTS, 31.Avg.2015, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skup podrške migrantima na Trgu Republike

Skup podrške migrantima “Solidarnost, a ne mržnja” čiji je cilj da se pokaže da je Srbija spremna da pomogne onima kojima je pomoć potrebna, održan je na Trgu Republike u Beogradu u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava.
Skup je prvobitno bio najavljen kao kontraskup najavljenom okupljanu u organizaciji Obraza i SNP Naši "Protest protiv plana EU o naseljavanju 400.000 migranata >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u Srbiji", koji je u međuvremenu policija zabranila, prenosi Tanjug.

Na Trgu Republike članovi Inicijative mladih postavili su 30-ak fotografija na kojima su prikazani migranti koji su u poslednja dva meseca ušli u Srbiju, a koje su, prema rečima direktorke Inicijative Anite Mitić postavljene da Beograđanima skrenu pažnju na težak položaj u kojima se nalaze izbeglice.
Skup je prošao bez incidenata, a na Trgu Republike i oko njega bilo je prisutno nekoliko pripadnika policije.
Podsećajući da je za danas bio najavljen skup protiv migranata, Mitićeva je navela da Inicijativa smatra da je nedopustivo da se takav skup održi u Beogradu.
"Drago nam je i što je i vlast to prepoznala", navela je Mitićeva u izjavi novinarima.
Skup je, kako je rekla, organizovan iz dva razloga, pre svega da bi se ohrabrili i pohvalili svi oni koji su u Beogradu i celoj Srbiji pomagali izbeglicama.
"To je jako važno za nas kao društvo, da se oseća empatija prema tim ljudima", navela je Mitićeva.
Skup je, kako je navela, i jaka politička poruka - da ne možemo da budemo grad koji ima desničarske organizacije koje će da prave proteste protiv migranata, kao ni da u tome ne želimo da učestvujemo.
Ona je dodala da je za Inicijativu bilo važno da "stane na crtu" i uputi poruku da nema mesta za desničare u Beogradu.
"Nema mesta za njihovu politiku, pogotovo ne kada se radi o ljudima kojima je toliko potrebna pomoć", rekla je Mitićeva.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BG: Održan skup podrške izbeglicama / FOTO

Izvor: B92, 31.Avg.2015

Skup podrške izbeglicama "Solidarnost, a ne mržnja" održan je na Trgu Republike u organizaciji Inicijative mladih za ljudska prava...Kako se navodi, cilj skupa je bio da se pokaže da je Srbija spremna da pomogne onima kojima je pomoć potrebna...Skup je prvobitno bio najavljen kao kontra-skup najavljenom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.