Skoplje da ne odustaje od EU

Izvor: B92, 04.Nov.2019, 21:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Skoplje da ne odustaje od EU"

Skoplje -- Predsednik Evropskog parlamenta Dejvid Sasoli pozvao je Severnu Makedoniju da ne odustaje od nade o pridruživanju Evropskoj uniji.

On je to rekao povodom nedavne odluke Brisela da odloži početak pristupnih pregovora sa Skopljem.

Sasoli je posle sastanka sa premijerom Zoranom Zaevom rekao novinarima da Severna Makedonija mora da ostane posvećena cilju pridruživanja Evropskoj uniji, preneo je AP.

Predsednik EP je naveo da su neke zemlje članice EU "počele da ponovo razmatraju" svoj stav o pristupnim pregovorima između Severne Makedonije i Unije.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sasoli pozvao Skoplje da ne gubi nadu

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Nov.2019

Predsjednik Evropskog parlamenta David Sasoli pozvao je Sjevernu Makedoniju da ne odustaje od nade o pridruživanju EU nakon ometenog pokušaja da se započnu pregovori o pristupanju Uniji.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.