Skoplje: Sutra odluka SAD i EU o izborima

Izvor: Akter, 19.Feb.2016, 23:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skoplje: Sutra odluka SAD i EU o izborima

Ocena EU i SAD ima li uslova da se u Makedoniji održe demokratski izbori 24. aprila, biće objavljena sutra, iako se očekivalo da će to biti učinjeno danas

Ocena Evropske unije i SAD o tome ima li uslova da se u Makedoniji održe fer i demokratski izbori 24. aprila, kako je to predviđeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << Sporazumom iz Pržina, biće objavljena sutra, iako se očekivalo da će to biti učinjeno danas

Pozivajući se na izvore iz Brisela, skopska televizija Telma je objavila da će stav EU i SAD o tome saopštiti ambasadori EU i SAD u Skoplju, Aivo Orav i Džes Bejli.

Deo skopskih medija javio je ranije danas da se očekuje da će stav EU i SAD o tom pitanju biti negativan, odnosno da će oni reći da makedonske institucije nisu spremne za izbore 24. Aprila i da taj datum treba pomeriti.

Telma, međutim, izveštava večeras da će stav međunarodne zajednice najverovatnije biti preporuka partijama da se same dogovore kog atuma će održati izbore.

Vladajuća VMRO-DPMNE smatra da ranije dogovoreni datum ne treba menjati, dok najuticajnija opoziciona SDSM Zorana Zaeva smatra da do 24. Aprila nije moguće organizovati fer i poštene izbore koji bi, kako se očekuje, trebalo Makedoniju da izvedu iz višemesečne političke krize.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.