Škola iz Bujanovca deo Evropskog programa za omladinu i obrazovanje

Izvor: JužneVesti.com, 13.Dec.2019, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škola iz Bujanovca deo Evropskog programa za omladinu i obrazovanje

Narednih 18 meseci OŠ “Branko Radičević” u Bujanovcu radiće na izgradnji međunarodne prepoznatljivosti škole i interkulturnih veština nastavnika, razvijanju kreativnih strategija, suočavanju sa multikulturalizmom u odeljenju i povećanju motivacije učenika manjinskih grupa, jer je projekat kojim je škola konkurisala da bude deo Erasmus + programa Evropske unije, odobren. Škola će već od sledeće nedelje >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << biti domaćin učenicima iz Rumunije, Turske, Španije i Poljske.

Nastavnici su ovakvim projektom želeli da pokažu, kaže koordinator Maja Antić Jovanov, da škola ima resurse i ljude koji žele da donesu nešto novo i korisno za školu. Projektnu prijavu podneli su marta ove godine, kaže, ali se nisu mnogo nadali jer ovakve projekte dobijaju škole koje imaju uspešno realizovane projekte tog tipa.

Projekat traje 18 meseci i odgovoriće na dve potrebe škole: internacionalizaciju i potrebi za interkulturalnim veštinama nastavnika. Učenici će svoje kompeticije razvijati u partnerskim školama u Rumuniji, Poljskoj, Španiji i Turskoj. Kao škola koordinator mi otvaramo program i domaćini smo prve razmene tokom koje će naši đaci imati priliku da ugoste svoje vršnjake iz ovih zemalja, već u narednoj nedelji, od ponedeljka do srede - kaže Jovanov.

Ono na čemu će nastavnici raditi u tom periodu je razvijanje kreativnih strategija, suočavanje sa multikulturalizmom u odeljenju, razvijanje nastavnih tehnika za povećanje motivacije učenika pripadnika manjinske grupe, jezičkim sposobnostima nastavnika, upoznavanju i usvajanju inovativnih metoda i njihovo primenjivanje u nastavi.

Ovo partnerstvo će takođe promovisati inkluziju i toleranciju, što su prioriteti Pariske deklaracije, a učešće u ovakvom projektu omogućava vidljivost škole na nivou Evrope, otvara nove mogućnosti za saradnju, učešće i razmenu nastavnika i učenika - kaže Jovanov.

Projekat Motivation III - 21st century students finansiraće Fondacija Tempus i Erasmus + program Evropske unije sa 26.376 evra.

Program Erasmus + realizuje se od 2014. godine, a namenjen je svim nivoima obrazovanja i obuke omladine u Evropi.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Brankovci u program EU

Izvor: OkRadio.rs, 13.Dec.2019

OŠ “Branko Radičević” u Bujanovcu od ponedeljka do srede biće domaćin učenicima iz Španije, Poljske, Rumunije i Turske. Program za obrazovanje Evropske unije Erazmus+ prepoznao vrednosti i odobrio projekat “Motivation III – 21st century students”, koji su kreirali nastavnici bujanovačke...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.