Izvor: RTS, 20.Apr.2021, 23:25

Englezi istupuli iz Superlige, Čeferin podržava odluku

Engleski premijerligaši Mančester Siti, Arsenal, Čelsi, Liverpul, Mančester junajted i Totenhem, zvanično su saopštili da su doneli odluku o istupanju iz novoformirane Superlige. Očekuje se da isto ubrzo urade i Atletiko Madrid i Barselona.
Prvi je do takve odluke došao Siti, pokrenuvši proceduru povlačenja iz grupe koja radi na razvoju i osnivanju Superlige, čije je formiranje iniciralo 12  evropskih klubova.

Predsednik Evropske >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << fudbalske unije (Uefe) Aleksandar Čeferin pozdravio je takvu odluku Sitija.
"Oduševljen sam što mogu da poželim povratak Sitiju u evropsku fudbalsku porodicu. Pokazali su veliku inteligenciju i da imaju sluha za mnoge stvari, a pre svega za svoje navijače. Kao što sam rekao, potrebna je hrabrost da se prizna greška, ali nikada nisam sumnjao da oni imaju sposobnost i zdrav razum da donesu takvu odluku", rekao je Čeferin, prenosi Skaj sports.
Par sati kasnije, nakon sastanka koji je održao predsednik Superlige Florentino Perez, proceduru povlačenja zvanično su saopštili i ostali engleski klubovi: Junajted, Liverpul, Arsenal, Totenhem i Čelsi.
"Kao rezultat slušanja vas navijača i šire fudbalske zajednice proteklih dana, obaveštavamo javnost da se povlačimo iz Superlige. Pogrešili smo i izvinjavamo se zbog toga", navodi se u saopštenju Arsenala.
Formiranje Superlige iniciralo je 12 klubova u Evropi, među kojima su pored Čelsija, Sitija, Arsenala, Barselone i Atletiko Madrida još Liverpul, Mančester Junajted i Totenhem, Milan, Inter, Juventus i Real Madrid.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

ČEFERIN LIKUJE: Posle raspada Superlige oglasila se i UEFA

Izvor: Kurir, 21.Apr.2021, 09:45

Evropska kuća fudbala (UEFA) sa zadovoljstvom je reagovala na istupanje klubova iz najavljene Superlige, a predsednik Aleksandar Čeferin pozdravio je povratak "pokajnika" u dosadašnji format.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.