Sijarto: Sankcije protiv Rusije su najgori odgovor EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2022, 01:28

Sijarto: Sankcije protiv Rusije su najgori odgovor EU

Ministar inostranih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je danas da bi ostavka bila normalna reakcija evropskih lidera koji su podržali sankcije Rusiji, koje su bile, kako kaže, najgori odgovor EU na rat u Ukrajini, preneo je "Sputnjik".

"Evropska unija želi nove sankcije samo da bi nekako opravdala svoje pogrešne odluke koje su štetne, jer će nakon objava da sankcije predstavljaju ćorsokak biti potrebno imenovati odgovorne", prenela je Sijartovu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izjavu agencija MTI.

Mađarski ministar je istakao da je uvođenje sankcija bio najgori odgovor EU na početak rata u Ukrajini i pozvao je građane Mađarske da se tokom nacionalnih konsultacija izjasne protiv njih.

"Mađarska kupuje gas od Rusije, jer je bez njega fizički nemoguće rešiti problem snabdevanja gasom, zato što je takva infrastruktura u ovoj oblasti", dodao je on.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sijarto: Sankcije protiv Rusije su najgori odgovor EU

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Nov.2022

Ministar inostranih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je da bi ostavka bila normalna reakcija evropskih lidera koji su podržali sankcije Rusiji, koje su bile, kako kaže, najgori odgovor EU na rat u Ukrajini, preneo je "Sputnjik"..."Evropska unija želi nove sankcije samo da bi nekako opravdala...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Sijarto: Evropski lideri koji su podržali sancije Rusiji i time približili ekonomiju EU recesiji trebalo bi da podnesu ostavke

Izvor: Vostok.rs, 18.Nov.2022

Evropski lideri koji su podržali restriktivne mere protiv Rusije i time približili ekonomiju EU recesiji trebalo bi da podnesu ostavke, rekao je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto na skupu „Reci ne sankcijama!“. On je naglasio da Brisel sada pokušava da opravda svoje pogrešne...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.