Sijarto: Milanovićeva preokupiranost Mađarskom neprihvatljiva

Izvor: Press, 09.Okt.2015, 12:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sijarto: Milanovićeva preokupiranost Mađarskom neprihvatljiva

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto, izjavio je danas da je "neprihvatljivo" što hrvatski premijer Zoran Milanović, koji je juče ponovo uputio kritike na račun Budimpešte, "nastavlja da bude preokupiran Mađarskom".
         Naime, hrvatski premijer je juče rekao da podizanje ograde između dve članice EU "nije normalno" i da će taj potez biti zabeležen u istoriji >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << kao "najveća sramota 21. veka", kao i da je "lako" podići ogradu od bodljikave žice te da bi Hrvatska uspela da je završi za dve nedelje, ali da on ne želi da živi u takvoj Evropi. Milanović se, takođe, osvrnuo i na voz sa hiljadu migranata koje su hrvatske vlasti poslale u Mađarsku, ne obavestivši mađarske zvaničnike o tome, a koji je juče, posle tri nedelje vraćen u Hrvatsku, rekavši da su Mađari "oteli imovinu hrvatskih železnica". "Hrvatski premijer je verovatno izuzetno zabrinut zbog predizborne kampanje u zemlji i nervozan zato što njegova vlada nije položila prvi pravi Šengenski test", rekao je Sijarto u saopštenju. On je dodao da "kategorički odbacuje" Milanovićeve kritike, prenosi MTI. Sijarto je kao nezaslužene odbacio i kritike španskog kolege Hose Manuela Garsija-Margalja koji je rekao da Mađarska ne želi da pokaže solidarnost sa izbeglicama, odgovorivši da Budimpešta poštuje sve međuanarodne zakone i demonstrira solidarnost sa EU tako što štiti njene spoljne granice. U Mađarsku je od početka godine ušlo više od 330.000 migranta, što je veliko opterećenje za tu zemlju koja, zaključio je šef Sijarto.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.