Sijarto: Mađarska neće prihvatiti automatsku odluku EU o sankcijama Rusiji

Izvor: Blic, 25.Maj.2016, 14:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sijarto: Mađarska neće prihvatiti "automatsku" odluku EU o sankcijama Rusiji

Ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto izjavio je danas da odluka Evropske unije o tome da li će biti produžene sankcije Rusiji, treba da bude transparentna i razmatrana otvoreno.

Sijarto je posle sastanka sa šefom ruske diplomatije Sregejem Lavrovom rekao da Mađarska neće prihvatiti "automatsku" odluku o produžavanju važenja sankcija Rusiji koje će biti na snazi do kraja jula.

Lideri >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << EU će doneti odluku o tome da li će produžiti, izmeniti ili odbaciti sankcije koje su nametnute Rusiji zbog navodnih akcija u Ukrajini.

Sijarto je rekao da zemlje članice EU "treba da donesu odluku (o sankcijama) na najvišem nivou".

Šef mađarske diplomatije je odbacio kritiku da je Mađarska sruski "trojanski konj" u EU, rekavši da "je opasno ako bilo ko treba da daje objašnjenja zašto je pozvao ruskog ministra spoljnih poslova".

Mađarska je izrazila protivljenje sankcijama jer je Rusija značajno tržište za njene prizvode, ali je navela da će poštovati stav EU.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mađarska protiv automatskog produžavanja sankcija Rusiji

Izvor: Vostok.rs, 25.Maj.2016

Mađarska je protiv automatske odluke o produženju sankcija Rusiji, izjavio je ministar spoljnih poslova Mađarske Peter Sijarto.. . „Razgovarali smo o pitanju sankcija. Mađarska je zainteresovana da se Minski sporazum što pre ispuni. Definitivno nećemo prihvatiti da odluka (o produženju sankcija)...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.