Si Điping pozvao Veliku Britaniju da ostane u EU

Izvor: Akter, 23.Okt.2015, 20:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Si Điping pozvao Veliku Britaniju da ostane u EU

Kineski predsednik Si Đinping pozvao je Veliku Britaniju da ostane u okviru Evropske unije (EU) na sastanku s britanskim premijerom Dejvidom Kameronom u Londonu

"Kina želi prosperitetnu EU, ujedinjenu EU, u nadi da će Velika Britanija ostati članica Unije kako bi i dalje imala pozitivnu i konstruktivnu ulogu u razvoju evropsko-kineskih odnosa", >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << rekao je Si.

Kameron je obećao da će do kraja 2017. godine u zemlji biti referendum o eventualnom izlasku Velike Britanije iz EU.

Kineski predsednik završio je danas četvorodnevnu posetu Velikoj Britaniji tokom koje su potpisani trgovinski sporazumi vredni skoro 42 milijarde evra.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

Si Đinping pozvao Veliku Britaniju da ostane u EU

Izvor: Blic, 24.Okt.2015, 01:01

Kineski predsednik Si Đinping pozvao je Veliku Britaniju da ostane u okviru Evropske unije (EU) na sastanku s britanskim premijerom Dejvidom Kameronom u Londonu, saopštilo je večeras kinesko Ministarstvo inostranih poslova..."Kina želi prosperitetnu EU, ujedinjenu EU, u nadi da će Velika Britanija...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.