Šetnja Bronzanom stazom danas u Novom Sadu

Izvor: Radio 021, 03.Nov.2018, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šetnja "Bronzanom stazom" danas u Novom Sadu

EU info point pozvao je sve zainteresovane da se danas, 3. novembra, pridruže šetnji "Bronzanom stazom" i upoznaju bolje spomenike znamenitih Novosađana.

Ovu kulturnu rutu su osmislili studenati Departmana za arhitekturu i urbanizam Fakulteta tehničkih nauka, u sklopu predmeta Graditeljsko nasleđe, očuvanje i zaštita 1, pod mentorstvom profesorki dr Anice Draganić, dr Mirjane Sladić i dr Marie Silađi.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << />
Portparolka EU info pointa Jovana Zdjelarević kaže za 021 da je cilj ture da se građani bolje upoznaju sa značajnim ljudima Novog Sada, tvorcima onoga što on predstavlja danas.

"Važno nam je da sugrađani čuju nešto više o ljudima kojima su posvećeni ovi spomenici. Tokom šetnje ćemo obići spomenike Jovana Sterije Popovića, Pere Dobrinovića, Svetozara Miletića, Jovana Jovanovića Zmaja, Jaše Tomića, Miroslava Antića i Đure Jakšića", kaže Zdjelarević za 021.

Sa građanima će o spomenicima pričati autorke rute Teodora Petrović i Kristina Petrović, a okupljanje je u 16 časova na Pozorišnom trgu 1 kod skulpture Jovana Sterije Popovića.

Autor: 021.rs

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.