Sem Fabrici obišao u Kladovu projekte koje finansira EU

Izvor: Beta, 09.Jun.2021, 18:29

Sem Fabrici obišao u Kladovu projekte koje finansira EU

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Sem Fabrici obišao je danas u Kladovu projekte koje finansira EU kroz program "EUzaTebe – za kulturno nasledje i turizam".On je posetio tvrdjavu Fetislam čija je rekonstrukcija uveliko u toku i obuhvata Varoš kapiju sa pratećim lagumima, kao i Mali Grad sa letnjom pozornicom, ulaznom kapijom i priobalnim kulama."Kulturno nasledje je veoma važno za EU. I ovo je nastavak tog ulaganja nakon završetka radova u Golupcu, Baču, Subotici. Rekonstrukcijom Fetislama će se privući veći broj posetilaca, ne samo domaćih već i inostranih", rekao je Fabrici.On je o vezi izmedju kulturnog nasledja i turizma razgovarao sa predsednikom opštine Kladovo Sašom Nikolićem i zaključili su da u Kladovu postoje svi neophodni uslovi da se napravi jedna dobra, kombinovana ponuda koja će privući zaista veliki broj turista, a to su kultura, umetnost i gastronomija.Fabrici je posetio i dva domaćinstva koja su korisnici bespovratnih sredstava EU."Kroz sredstva projekta, turističko domaćinstvo koje sam danas obišao je prešlo sa korišćenja fosilnih goriva na solarnu energiju, što me dodatno raduje, s obzirom na važnost koju EU pridaje zelenoj agendi", istakao je Fabrici.Projekat "EU za Tebe – za kulturno nasledje i turizam" usmeren je na razvoj turizma kao značajnog privrednog potencijala ...
Pogledaj vesti o: Evropska Unija,   Subotica

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sem Fabrici obišao u Kladovu projekte koje finansira EU

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Jun.2021

Šef Delegacije Evropske unije (EU) u Srbiji Sem Fabrici obišao je danas u Kladovu projekte koje finansira EU kroz program "EUzaTebe – za kulturno nasledje i turizam".

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Rekonstrukcija Rajačkih pimnica, Fabrici kaže – neverovatan potencijal

Izvor: N1 televizija, 10.Jun.2021, 16:29

Šef Delegacije Evropske unije Sem Fabrici posetio je Rajačke pimnice kod Negotina, gde će u okviru projekta „#EUzaTebe – za kulturno nasleđe i turizam“, biti sprovedeni infrastrukturni radovi – elektrifikacija, vodosnabdevanje i popločavanje ulica, saopšteno je danas.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.